Tips voor ontwerpers bij verkoopovereenkomsten

Flanders DC legt uit wat werkt voor jou

Weet je als ontwerper niet altijd of je wel de verkoopovereenkomst afsluit die het best bij jou past? En met wie sluit je best welke overeenkomst af? Zijn er andere mogelijkheden dan de overeenkomsten die je nu afsluit? Dat deze vragen geen eenduidig antwoord hebben kunnen we je al meegeven. Om toch een antwoord proberen te formuleren op bovenstaande vragen vroeg Flanders DC raad aan Dries Coppens van Anna Torfs Glass, Maarten Statius Muller van Blue Bannana en ontwerper Alain Gilles.

Dries Coppens is general manager van Anna Torfs Glass. Ontwerpers Anna Torfs staat binnen het bedrijf in voor het ontwerp en de productie van de vazen en Dries Coppens houdt zich bezig met het zakelijke deel: de verkoop, financiën en markering.

Maarten Statius Muller werkte in het verleden al voor verscheidene ontwerpers zoals Fragma, Romy Smits en Studio Job. Vandaag werkt hij voor Xavier Lust en Casimir en heeft hij het consultancy bureau Blue Bannana opgericht. Maartens job is de brug slaan tussen creativiteit en realiteit, hij zorgt ervoor dat ontwerpers bekendheid verwerven, een reputatie opbouwen en inkomsten generen maar ook hun artistieke vrijheid behouden.

Alain Gilles richtte in 2007 zijn eigen designstudio op. In de designstudio staat zijn visie als ontwerper centraal. Hij werkt samen met verschillende internationele bedrijven zoals Ligne Roset, Vincent Sheppard, Magnitude, Casamania en zo veel meer…

Benieuwd wat deze kenners antwoorden op bovenstaande vragen over verkoopovereenkomsten? Lees dan het volledige artikel van Flanders DC via deze link.

In samenwerking met: