• Homepage
  • Nieuws
  • Studio Segers en leerlingen Mosa-RT bundelen hun krachten

Studio Segers en leerlingen Mosa-RT bundelen hun krachten

Sketch Chairs vervolledigen inrichting VAKlab

Vakmanschap, kwaliteit en authenticiteit – de drie pijlers die enkele leerlingen van campus Mosa-RT hebben ervaren tijdens de uitwerking van de 9 modellen van de Sketch chairs in opdracht van Studio Segers. De stoelen maken deel uit van het interieur van VAKlab, in het Kasteel van Bokrijk.

Gestoeld op vakmanschap

De leerlingen en hun leerkracht werden uitgedaagd om 81 stoelen te maken die stuk voor stuk handgemaakt en daarom ook erg uniek zijn. Bovendien zijn de Sketch chairs niet enkel unieke stoelen, ze zorgen ook voor een maatschappelijke en economische katalysator. Degelijk en aantrekkelijk design en vakmanschap zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden.  

De leerlingen van het vierde jaar Basismechanica en het vijfde en zesde jaar Lassen-constructie hebben, onder de vakkundige begeleiding van Andre Vermeulen, de Sketch chairs van Studio Segers gecreëerd. 

De schoolbanken voorbij

De job van de leerlingen bestond er vooral uit om de voorbereiding aan de hand van enkele schetsen en de afwerking van de stoelen tot een goed einde te brengen. “Het is een enorme motivator voor onze leerlingen om aan dergelijke realistische projecten mee te werken.  We staan er steeds versteld van waar onze leerlingen toe in staat zijn als ze gemotiveerd zijn”, vertelt leerkracht Andre Vermeulen.

Net zoals alle leerlingen die aan het project hebben meegewerkt, is iedere stoel een uniek stuk. Dit is onder andere te merken aan de lasinbranding van het zitvlak en de rugleuning. “Deze verfijnde manier van werken en de zin voor kwaliteit is wat we met dit project aan onze leerlingen wilden meegeven”, vervolgt Andre Vermeulen. “Het is ook belangrijk dat ze als echte vakmannen trots kunnen zijn op hun werk en dat is met dit project zeker het geval.”