Open call FORMAT 2019

Ben jij een ontwerper of architect die maximaal 4 jaar geleden afgestudeerd is? Ben je klaar om de hoogste springplank naar een professionele, creatieve loopbaan te nemen? Dan is FORMAT iets voor jou!

FORMAT is het nieuwe begeleidingstraject van Z33, een van de partners van VAKlab. Z33 is het Huis voor Actuele Kunst, voor architecten en ontwerpers uit verschillende disciplines (grafische vormgeving, social design, juweelontwerp, interieur, mode …) die wonen, werken of studeren in Vlaanderen of de Euregio Maas-Rijn.

In één jaar tijd creëer je, bijgestaan door professionals en een zelfgekozen coach, nieuw werk. Dat presenteer je samen met de andere laureaten in een tentoonstelling in het nieuwe gebouw van Z33.

FORMAT-laureaten krijgen de kans om kennis te maken met de expertise én het internationale netwerk van Z33. Elke laureaat krijgt bovendien een productiebudget van maar liefst € 5000. Wie geselecteerd wordt voor FORMAT, heeft meteen een erkenning van talent in z’n achterzak!

FORMAT is de verderzetting van Toegepast, dat maar liefst 21 succesvolle edities kende onder het vroegere Cultuurplatform Design.

Je inschrijving moet gebeuren vòòr 1 oktober. De volledige call en het reglement vind je op de website van Z33.