Dit was de Jobinspiratiebeurs 2019!

Netwerken tijdens de vierde Jobinspiratiebeurs

Ook voor de vierde editie van de Jobinspiratiebeurs liep het Kasteel van Bokrijk weer vol met vakmensen die willen starten of groeien als ondernemer. Het jaarlijkse concept met getuigenissessies, netwerkmarkt en één-op-één gesprekken met onze partners werd naar goede gewoonte herhaalt.

79 aanwezigen hebben een boeiende namiddag achter de rug. Toekomen deden ze op de netwerkmarkt waar partners UNIZO Limburg, Syntra Limburg, PXL-MAD, Flanders DC, MIA-H, VDAB en Starterslabo hen verwelkomden.

Met een drankje in de hand werd er plaatsgenomen op de zwarte stoelen uit onze 'Studio-Segers collectie' voor een motiverend voorwoord door voorzitter van Bokrijk en grondlegger van VAKlab, gedeputeerde Igor Philtjens. Daarna was het tijd om onze eerste ondernemer aan het woord te laten, Jozef Plevoets van het duurzame bedrijf Festicup. Hij startte zijn verhaal enkele jaren geleden bij zijn ouders in de garage en werd in 2018 door UNIZO verkozen tot Starter van het Jaar.

Na deze enthousiasmerende woorden was het voor de aanwezigen tijd om te starten met hun persoonlijk programma. Een deel van de groep verdeelde zich over de getuigenissen. Dit jaar nodigden we vier ondernemers uit waarmee we ook vier verschillende doelgroepen bereikten;

  • Els en Davy van PEAS - groeier: PEAS opende als eerste veganistische dessertwinkel zijn deuren in Hasselt. Het koppel Els en Davy zijn hiervoor een crowndfunding gestart. Hun idee slaat aan, PEAS is ondertussen gegroeid tot een succesformule. Het koppel is zelfs bereid om een volgende stap te nemen en een tweede vestiging te openen.
  • Gama Putra van het I love-netwerk - communitybuilder: Acht jaar geleden kwam Gama Putra vanuit Indonesië naar Hasselt, vandaag staat hij aan het hoofd van het groeiend wereldwijd ‘I Love’-netwerk, en wil hij ons terug doen houden van onze eigen buurt. Zijn idee spreekt enorm veel mensen aan. Grootsteden zoals Lissabon en Moskou zien zelfs het potentieel in zijn concept.
  • Tibbe Verschaffel van Planet B  student ondernemer: Een jonge ondernemer met een groen hart. Tibbe zet met zijn bedrijfje Planet B allerlei projecten op om de opwarming van de aarde tegen te gaan: van ecologische zomerbars tot de verkoop van bamboefietsen. Hij is met dit initiatief verkozen tot student ondernemer van het jaar op de Gentrepreneur Awards.
  • Pieter Gregoire  heroriënteerder : Pieter volgde bij VAKlab de groepstraining voor starters om van zijn passie, fotografie, zijn beroep te maken. Door zijn kijk als ontwerper, ervaring in storytelling en de liefde voor fotografie begeleidt hij ontwerpers en bedrijven om hun verhaal om te zetten in sprekende beelden, om zo hun visie en identiteit te versterken.

Een ander deel van de groep ging op gesprek bij onze partners waar ze een halfuur één-op-één begeleiding kregen om hun zaak te starten of verder uit te bouwen. 

Afsluiten deden we naar goede gewoonte met een netwerkmoment waar er een hapje van Egt, The Slow Bakery en een drankje van Het Koetshuis werd geserveerd.

In samenwerking met: