Dit was de Jobinspiratiebeurs 2017

Geslaagde 2de editie!

In het Kasteel van Bokrijk vond op 27 september 2017 de tweede editie van de jobinspiratiebeurs 'VAKmanschap werkt' plaats. Een 80-tal geïnteresseerden konden er ontdekken hoe je als vakman de weg naar het ondernemerschap inslaat.

“Vakmanschap is een uniek samengaan tussen hoofd, handen en hart. Het is ook een kwalitatieve manier om je als onderneming te onderscheiden. Met dit initiatief willen we iedereen die een job binnen vakmanschap ambieert, informeren en inspireren,” zegt Igor Philtjens, voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk en gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed.

“Samen met 11 belangrijke partners bieden we advies op maat voor zowel geïnteresseerde starters als zelfstandigen. En met de oprichting van het expertisecentrum Vaklab zullen we op termijn de ondernemerscultuur in onze provincie blijvend versterken.”

Krachten bundelen op de jobinspiratiebeurs

Deze beurs biedt een platform om gezamenlijk actie te ondernemen rond werkgelegenheid, gekoppeld aan vakmanschap. Bokrijk bundelde hiervoor de krachten met verschillende complementaire organisaties. Partners in dit verhaal zijn GEN Belgium, OPL, PXL-MAD, Starterslabo, SYNTRA Limburg, UNIZO Limburg, VDAB, Flanders DC, Kunstenloket, RTC Limburg en Handmade in Belgium. Geïnteresseerden konden bij de deelnemende organisaties terecht voor persoonlijk advies op maat bij vragen over prijsbepaling, het opmaken van contracten of de opstart van een eigen zaak. Op de doorlopende netwerkmarkt werden nieuwe contacten gelegd tussen vakmensen, experten en bedrijven. Bokrijk liet ook verschillende vakmensen aan het woord die getuigden over hun traject van vakman tot ondernemer.

Ook in 2018 organiseert VAKlab samen met bovenstaande partners een jobinspiratiebeurs. Zet 24 oktober alvast met stip in de agenda en contacteer ons nu al indien je je wil inschrijven.