Behind the scenes @Michaël Verheyden

Terugblik op het atelierbezoek bij Michaël Verheyden

Samen met een groep ondernemende vakmensen gingen we op 8 mei op atelierbezoek bij de internationale ontwerper Michaël Verheyden. Een ontnuchterende avond waarbij hij het niet enkel over de hoogtepunten van zijn carrière had, maar ook de vakmensen geruststelde dat het niet enkel rozengeur en maneschijn is om je eigen atelier te starten.

Michaël Verheyden is inmiddels een gekende naam in de designwereld. De weg daarnaartoe liep echter niet steeds van een leien dakje. Nadat hij afstudeerde in productdesign startte hij immers als werknemer bij Brico. 'S avonds en in het weekend maakte hij tijd om zijn eerste collectie handtassen eigenhandig te maken. Na een jaar was de collectie handtassen - bestaande uit 9 stuks - klaar en verkocht hij deze in verschillende winkels in België. 

Na enkele jaren van experimenteren startte hij samen met zijn vrouw Saartje zijn eigen atelier op. Ondertussen is Michaël een internationale topontwerper en krijgt hij opdrachten wereldwijd. Op de foto's hieronder krijg je een inkijk in zijn atelier.