Tips van de meester - Microbrouwer

Microbrouwerijen over het vermarkten van hun product

 In 2019 zet Bokrijk in op het vakmanschap bier omdat het sinds jaar en dag deel uitmaakt van het dagelijkse leven op het Vlaamse platteland, van het Bokrijkpatrimonium én van de Bokrijkcollectie. Daarom biedt VAKlab samen met drie Limburgse brouwerijen, Jessenhofke, Kasteelbrouwerij Ter Dolen en Perron Bieren, een verdiepende cursus aan voor de microbrouwer die graag de stap wil zetten naar het vermarkten van zijn of haar product.

In deze Tips van de meester nemen we een kleine groep van vakmensen (max 8) in drie boeiende sessies mee in de bijzondere wereld van het bierbrouwen. Deze sessies zullen respectievelijk doorgaan bij VAKlab en de brouwerijen ‘Ter Dolen’ en ‘Perron Bieren’.

Praktisch

Theorie:
22/10 van 18.30 u. tot 21.30 u. Jessenhofke bij VAKlab, Kasteel Bokrijk (Bokrijklaan 1, 3600 Genk)

Brouwerijbezoek:
5/11 van 18.30 u. tot 21.30 u. bij Kasteelbrouwerij Ter Dolen, Houthalen-Helchteren

Brouwerijbezoek:
7/11 van 18.30 u. tot 21.30 u. bij Perron Bieren, Lanaken

Voor wie?

Deze Tips van de meester richt zich specifiek naar diegene die gespecialiseerd zijn in het vakmanschap bierbrouwen. De meester bouwt verder op jouw vakkennis en expertise en werkt in de diepte, zo ga je in een korte tijd stevige stappen vooruit.

Ben je geïnteresseerd? Laat het ons weten door een korte beschrijving van jezelf en je vakkennis door te sturen. Belangrijke voorwaarde is dat je op de drie sessies aanwezig kan zijn.

Schrijf je in door een mail te sturen naar info@vaklab.be. Al onze activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is verplicht.

Extra uitleg over de brouwerijen

Brouwerij Jessenhofke - Brouwerij Jessenhofke is een brouwerij gelegen te Kuringen in de provincie Limburg in België. De vroegere hobbybrouwerij Jessenhofke werd in augustus 2010 officieel erkend als brouwerij. De brouwerij brouwt enkel bieren met biologische producten. Deze brouwerij mag sinds 2012 het logo "Belgische Hop-Houblon Belge–Belgian Hops" gebruiken. Dit kwaliteitslabel werd in september 2011 gelanceerd en wordt enkel toegekend aan bieren die gebrouwen worden met minimum 50% Belgische hop.

 Kasteelbrouwerij Ter Dolen - Ter Dolen is een kleinschalige brouwerij in Houthalen-Helchteren die in de gebouwen van de vroegere boerderij op een ambachtelijke manier bier maakt Je kan de brouwerij en de bottelarij in het weekend of op afspraak bezoeken. Elke zaterdag & zondag om 15h zijn er rondleidingen in de kasteelbrouwerij. In 1994 wordt het eerste bier Ter Dolen Blond gebrouwen bij deze brouwerij, meteen het allereerste abdijbier van Limburg. In 1997 volgde Ter Dolen Donker en twee jaar later Ter Dolen Tripel. Ten slotte kwam in 2003 Ter Dolen Kriek op de markt. Het bier van Ter dolen draagt het label Erkend Belgisch Abdijbier sinds 2008.

Perron Bieren - is een brouwerij in Lanaken. Perron brouwt sinds 1994 op kleine schaal bier. Ze experimenteren met - het kweken van - het brouwen met - eigen hop. Ze zoeken daarbij niet naar extreme bitterheid, maar vooral naar aromatische smaak. Perron probeert bieren te brouwen die bol staan van smaak, maar gemiddeld toch niet veel meer dan 5% alcohol bevatten. Zo zijn ze steeds op zoek naar andere en nieuwe smaken. Een eigen hoptuin wordt vandaag de dag gebruikt als een inspiratiebron voor de brouwerij.